Junis första jul

 
 
 
I år var det Junis allra första jul, och första gången vi firade jul som fyra i familjen. Så fint att få vara en kvartett tycker jag, och att få ha två så fina flickor att dela livet med.
Vi fokuserade väldigt lite på julklappar till lilla J, av oss fick hon bara en klapp (en liten träkamera) - vi tänkte i stället köpa något som hon verkligen behöver längre fram i stället. Och Juni var i sjunde himlen bara av att få vara mitt bland julpappaer och snören. Hon fick ett par klappar av mormor och morfar, men även från dem har vi bett om att i stället få hjälp med inköp av bilbarnstol när det är dags (SNART!) i stället. Sådana klappar är mycket mer tacksamma tycker jag. Leksaker svämmar det ändå över av i de flesta barnfamiljer (så även här, trots att jag tycker att vi aldrig köper några!).
 
Vi har gjort så sedan Enya var liten också, att vi önskat oss "bra att ha grejor" i stället för mängder av leksaker som ändå tappar sin affekt ju fler man får. Enya har bland annat fått bilbarnstol och sin säng från sin mormor och morfar. Barnens farmor sparar varje månad på ett varsitt konto till barnen, så himla fint och väldigt uppskattat. Det kommer de nog verkligen att uppskatta när de blir stora och får pengarna som en hjälp till att starta upp livet "på egna ben".
 
 

Vår julafton

 
Vi firade julen hemma hos mina föräldrar tillsammans med mina syskon och syskonbarn.
Vår jul kretsade kring fyra fagra flickor. Och med en 3-åring, en 2.5-åring och två bäbisar blir julen fartfylld och väldigt väldigt mysig. Enya och Astrid lekte och busade i 6 h, som om energin aldrig kunde ta slut... Och när tomten kom var Enya i sitt esse och hjälpte tomten att dela ut klappar till alla, och gav honom en stor kram innan han skulle åka. Fina klappar blev det, bland annat ett par skidor till Enya. Hon har provkört dem lite i trädgården, men vi ska ta och åka upp till ett fint skidspår för barn någon dag under lovet tänkte jag.
 
Juni sken som en sol hela julafton och satt och skrattade konstant. Hon trivs när det är mycket folk och stoj den lilla!

Vackra vintervyer

 
I dag vaknade jag till detta ljuva vinterlandskap.
Kallt, men såååå vackert. Så jag pälsade på mig och sprang ut och fotade... Det var så kallt att iphonen lade av och började inte fungera igen förrän efter en stund inomhus i värmen. Men rimfrost alltså, det måste ju vara något av det absolut vackraste att beskåda!
 
Resten av annandagen har vi spenderat hos mina föräldrar tillsammans med mamma syskon och mina kusiner. Vi åt middag tillsammans och myste med alla goa små barn.