Babyshower

 
I lördags åkte jag ned till Karlstad för att vara med på babyshower för min fina vän Carro. Det var första gången jag var på en sådan tillställning, och det var himla mysigt. Många fina och praktiska bäbispresenter fick hon, och en obligatorisk "blöjtårta" förstås.Hennes systrar och hennes mamma hade fixat så fint med god mat och mumsigt fika. Efter maten lekte vi några lekar, bl a fick vi alla klippa till en bit snöre efter hur stor vi trodde att Carros mage var. 
 
 
Vi blev alla ombedda att ta med en bild på oss själv som bäbisar. Så fick vi sedan gissa vem som var vem. Jag lyckades faktiskt ta alla rätt... Ser ni vem som är jag? :D
 

Säsongens sista

Det är spännande att hänga med storasyster och storkusinen, och att försöka hålla jämn takt är en ständig utmaning för en ettåring... 
 
Mormor och Junebug <3
 
Två klätterapor det är de i alla fall, Enya & Astrid
 
Tuta och kör!
 
Ibland är det mest mormor som behöver rastas... ;)
 
Idag var det sista dagen för Rottneros Park att hålla öppet innan det stänger för säsongen. De hade arrangerat skördefest, så man fick smaka på en del som odlats i parken - samt plocka med sig blommor mm hem. Ett initiativ som jag verkligen tycker var roligt att de tagit.
Det blev några buketter, och Enya plockade en till pappa Tobbe som var hemma.
 
Vi lånade med oss kusin Astrid också, och så var mormor med och busade. Det blev en riktigt fin dag tillsammans med favorittjejerna.
 
Dessa blomster pryder nu köket... <3

Ekologiska Jordnötskakor i mörk choklad

 
Under veckan bakade vi dessa gobitar jag och Enya. En ganska hälsosam kaka som är gluten & sockerfri (så när som på den mörka chokladen som faktiskt innehåller lite socker). Alltså ett mycket fint alternativ för en sockerjunkie som mig... :D
 
Jordnötskakor:
 
150 g jordnötssmör (ekologiskt och utan tillsatser)
1 ägg
1 msk mandelmjöl 
1 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljpulver
 
Rör i hop ingredienserna och forma små bollar som du plattar ut på en plåt (använd gärna gaffel när du plattar till - för snyggt mönster). In i ugnen ca 8 minuter på 200 grader. När kakorna svalnat kan man doppa dem i mörk choklad, annars är de goda precis som de är också...