Typiskt...

(En bild från en vacker eftermiddag för ett par veckor sedan)
 
Åh, jag och Enya fotade lite fina bilder på en vacker orkidé som jag fick av svärföräldrarna på min födelsedag förut. Och när flickorna somnat skulle jag sätta mig vid datorn och föra över bilderna. Men datorn hittade inte min kamera! Jag frågade dataexperten i hushållet (ja det är Tobbe som står för den biten) och vi insåg sedan att usbporten på kameran blivit trasig. Såklart, den har ju slitits rejält under åren så mycket som jag använt den. Så på måndag blir det att inhandla en minneskortsläsare i stället, för till helgen har jag ett viktigt fotojobb och vill snabbt ha tillgång till bilderna. Min nyfunna och väldigt härliga vän Frida ska gifta sig på lördag, och jag har fått äran att dokumentera dagen åt dem. De döper samtidigt sin lille Levi som hunnit bli sex månader.

Naturen ger

 
Några februaribilder från mitt instagramflöde. Naturen är så helande för själen tycker jag, att få njuta av sådana här vyer är så fridfullt och rogivande.
 
Idag är det fredag och Juni är fortsatt förkyld men utan feber i alla fall, pigg och glad nästan hela dagarna - så det känns skönt. Vi har haft flickornas kusiner Nova och Saga här idag, supermysigt. Nova är 8 år och så otroligt go tjej, hon har suttit och lekt massor med Juni och sedan målade hon fina teckningar till Enya och Juni. Saga och Enya är jämngamla (sex dagars skillnad) och leker väldigt bra ihop. Kul när släkten också blir goda vänner.
 
Jag och Hannah kom i väg och tränade ett riktigt svettigt och intenstivt pass förut, och i kväll när barnen har somnat ska vi träffas och se en film tillsammans. Mysigt med kompistid, det mår jag väldigt bra utav.
 

Nu ska det plan(t)eras

 
Enya och jag är flitiga besökare på Sunnes bibliotek, säkert en gång i veckan är vi där och lånar böcker/filmer mm. För några veckor sedan lånade jag den här bibeln. Min mamma kom också med boken "Rätt ur jorden" som hon köpt åt mig som är en fin och lättläst bok om självhushållning.
 
Jag är ju så sugen på att utöka våra odlingar här hemma och göra något riktigt bra utav de ytor vi har på vår gård (som är förhållandevis stor för att ligga så centralt). Jag vill kunna odla så mycket som möjligt själv, och har stora drömmar... Förra året var första året som vi började odla lite eget. Då blev det ett "testår" med potatis, morötter, dill, sallad, körsbärstomater, jordgubbar, smultron, hallon & vinbär. Vi hann lära oss en del, bland annat att vi måste täcka jordgubbarna och vinbären då fåglarna tog nästan allting innan vi hunnit skörda (lätt att vara efterklok), och vi behöver öka sådjupet på morötterna eftersom de flesta såg ut som knasiga räkor när vi drog upp dem. Hallonbuskarna satte vi i somras, så de hann bara ge lite bär innan säsongen var slut - men de hann att sprida sig fint så till sommaren hoppas vi på en större hallonskörd.
 
Mina planer för i år är att odla fler sorters tomater eftersom det är en grönsak som vi använder flera gånger i veckan, jag vill ge mig på att odla gurka, squash & grönkål. Potatis, morötter och kålrötter ska det bli eftersom det är fantastiska basvaror, sedan vill jag ha fler örter den här säsongen också. Ja planerna är många, hoppas att de kommer till liv. Jag har inte särskilt gröna fingrar, men jag har en stark vilja att lära mig. Tänk vilken dröm att kunna gå ut i trädgården och hämta middagen liksom... Den målbilden sätter jag upp framför mig.