För min Caroline

 
Igår tog jag tåget till Karlstad för att vara med och överraska min underbara vän Carro eftersom hon nyligen fyllt 30! Vi var ett härligt gäng som gjorde stan tillsammans, vi gav Carro pengar till att shoppa massa nya kläder. Sedan begav vi oss till ett ställe på Hammarö som heter Kusten. En inomhusstrand med konstgjord sol där vi verkligen NJÖT. Tänk att sitta i bikini och svettas medan våren ännu är ostabil utanför fönstret. Ja det var riktigt gött, och för vår soldyrkande vän var det en toppenaktivitet.
 
När kvällen kom slog vi oss ihop med grabbarna (som var ute och firade hennes make och tillika vår vän Otto som också fyllt 30) och åt en supergod middag och festade tillsammans. 
 
Carro och jag fann varandra för många år sedan genom våra pojkvänner som varit kompisar i åratal, och jag är så glad över att ha henne i mitt liv. Hon sa till mig i går när vi gick på stan "-Jag är en sådan person som inte tycker om folk, jag har så svårt att hitta någon som jag tycker om och klickar med. Men dig tycker jag verkligen om Emelie, och jag är så glad över att jag har dig". Ord som gick rakt in i hjärtat. Hon är en vän som ställt upp på mig så mycket, och som jag alltid har roligt med. Oavsett vad vi gör. Hon är enkel och lättsam, och hon har så lätt till skratt att det är en fröjd att vara med henne.

Sallad med varmrökt lax

 
Supersmarrig helglunch som dessutom är gjord på ett litet kick är denna pastasallad med varmrökt lax. Den gör jag titt som tätt för jag är verkligen tokig i varmrökt lax...
 
Pastasallad med varmrökt lax:
 
Pasta för ca 3 personer
300 g varmrökt lax
1/2 gurka
10 körsbärstomater
1 påse bladspenat/babyspenat
1 burk majs
1/2 hackad rödlök
 
Koka pastan enligt anvisningar, " dra isär"  laxen, hacka grönsakerna och blanda alltsammans. Serveras med kall sås. Jag gjorde min med 1 burk creme fraiche, 1 vitlöksklyfta och 1 tsk kebabkrydda.
 

Bästisar

 
I tisdags lånade vi Melvin en stund när Hannah var på spinning. Dessa gobitarna satt i soffan och pratade om att de är bästa kompisar. De går på samma förskola dessutom, och om Melvin är där när vi kommer så blir Enya så otroligt lycklig. Då är det inte ens tid för att säga hej då och pussa mamma inte, fint med den unga vänskapen och förhoppningsvis får den vara hela livet.