Vegetarisk pasta med basilika & pinjenötter
Igår lagade jag en fantastiskt god pasta till middag.
Vegetarisk pasta med basilika och pinjenötter:
500 g pasta
1 morot
1/2 zucchini
1/2 purjolök
1 gul lök
1 klyftor vitlök
1 röd paprika
35 g babyspenat
2 msk stark Ajvar Relish
1,5 msk tomatpuré
1 krm paprikapulver
1 krm salt
Svartpeppar
1 dl vitt vin
2 dl grädde
1 dl creme fraiche
1 grönsaksbuljongstärning
1 frp pinjenötter
Färsk basilika
Koka pastan enligt anvisningar på paketet.
Rosta pinjenötterna lätt i en torr stekpanna. Hacka lök och grönsaker, samt riv moroten grovt. Fräs lök & grönsaker i en stekpanna tills löken är mjuk. Vänd i tomatpuré och ajvar och rör om. Salta och krydda. Häll över vin, grädde & creme fraiche samt smula ned buljongtärningen, låt puttra några minuter. Rör ned hackad färsk basilika, samt spara lite till garnering.
Häll av pastavattnet och häll ned pastan i stekpannan och blanda ihop. Färdigt!
Gott :)