Juni två år!

 
 
“She is free in her wildness, she is a wanderess, a drop of free water. She knows nothing of borders and cares nothing for rules or customs. 'Time' for her isn’t something to fight against. Her life flows clean, with passion, like fresh water.” 
 
Hon kom till mig, våren var som vackrast när hon kom till mig. Körsbärsträden stod i full blom, temperaturen visade på 20 grader, fräknarna på näsan var beviset på att solen givit oss kraft och energi. Och mitt i allt det där magiska så kom hon med ännu mer glitter åt livet. Den där ljuvliga lilla tösen, med tjockt mörkt hår, långa fladdrande ögonfransar, små skrynkliga fingrar, och rosig hy. Perfektion i sin renaste form, som alla barn är för sina föräldrar. Mitt lilla vildhjärta. 
 
För två år sedan föddes du, älskade lilla Juni. Vi är så tacksamma för dig, för all energi och kärlek du ger oss. För din busiga blick och ditt bubblande skratt. För dina pussar och kramar. För din nyfikenhet och din vilja. För att du skiner lika starkt som junisolen (med eventuella åskskurar mellan varven)... 

Köttfärspaj med lite sting

 
I måndags blev det en enkel men mycket god köttfärspaj till middag. Jag hade en smördeg i kylen, så det hela gick dessutom väldigt snabbt och smidigt vilket var skönt när vi kom hem från jobb & förskola. 
 
Köttfärspaj med lite sting:
 
500 gram nötfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 näve hackade champinjoner
2 dl creme fraiche paprika/chilismak
Salt & Peppar
2 dl riven ost
 
Smördeg på rulle (eller gör en pajdeg på 125 g smör, 3,3 dl mjöl & 2 msk vatten)
 
Hacka lök och vitlök och stek den tillsammans med nötfärsen. Skiva champinjonerna och låt dem fräsa med. Vänd ned creme fraichen. Salta och peppra.
Bred ut smördegen över en pajform, häll i köttfärsfyllningen. Strö över riven ost. In i ugnen i ca 30 minuter, 225 grader.
 
Den här pajen är syndigt god. Skulle kunna äta MÅNGA bitar. Och ibland får man lyxa till det med sådan "fredagsmat" på en vanlig måndag.
 

Jordgubbsglass med kokosströssel

 
Godaste mellanmålet denna vecka? Jo det var dessa godbitar som vi slängde ihop häromdagen. Jordgubbsglass med kokosströssel... 
 
Jordgubbsglass:
 
1 banan
1.5 dl jordgubbar
1 dl kokosmjölk (det tjocka lagret överst i burken)
1 krm vaniljpulver
 
Mixa ihop alla ingredienser, häll upp i glassformar och frys in i ca 4 timmar (har du inte glassformar hemma så går det bra med små muggar eller dyl, alternativt frys ned hela smeten och ät i skålar sedan).
 
När glassarna var klara strösslade vi över kokosflingor och frystorkade jordgubbar. MUMS!