Veckans vegetariska: Morotssås med majs & oregano
Igår blev det en ihopkok till middag. Snabbt, enkelt och billigt. Tre goda ting för en småbarnsförälder. Åh just det, det är gott också!
Morotssås med majs och oregano:
3 morötter
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
300 gram krossade tomater
1 buljongtärning
1 msk vit balsamico
1 burk majs
1 rågad dl creme fraiche
2 tsk oregano (färsk eller torkad, välj efter smak)
1/2 tsk paprikakrydda
Salt & Peppar
Skala och riv morötterna grovt. Hacka lök och vitlök. Fräs morötter och löken i en panna. Rör ned krossade tomater, balsamico och smula ned buljongtärningen. Låt puttra i tio minuter och rör sedan ned creme fraiche -addera sedan majsen och kryddorna. Klart!
Serveras med fördel tillsammans med pasta.
Mumsigt!