Skördetider & Laxpasta

 
I skördetider är det liksom EXTRA kul att laga mat, och att komponera ihop nya rätter. med det man fått skörda. Det ger mig inspiration att få färska råvaror och sedan laga i ordning något gott till familjen utav det. Idag blev det en laxpasta med vaxbönor, lök & morötter - kryddat bl a med citrontimjan från min lilla örtagård.
 
 
Mlisans Laxpasta med vaxbönor & morötter:
 
1 gul lök
2 morötter
ett par nävar vaxbönor
3 st laxfileér
1/2 buljongtärning
2.5 dl creme fraiche
1-2 tsk tamari soja
2 msk paprikapesto
Citrontimjan
Havssalt & svartpeppar
 
Hacka lök & riv morötterna. Dela bönorna i tre delar. Fräs på i stekpannan i någon matsked olja. Tärna laxen och släng i den med. När det fräst en stund kan du vända ned creme fraichen, smula ned buljongträningen & soja, pesto samt kryddor. Låt småkoka en stund och servera sedan med nykokt pasta & avocadocreme (Ta en mogen avocado, mosa den & rör ned lite creme fraiche, en vitlöksklyfta, havssalt, lite svartpeppar & pressa i lite lime) <3.