Middag på en kvart - Couscouspytt

 
Som småbarnsförälder är det ett extra plus i kanten när middagen går snabbt att svänga ihop. Här kommer ett vegetariskt recept som inledde veckans matsedel för oss Allt är färdigt inom femton minuter, det är dessutom en måltid som är fin för plånboken och går att variera i oändlighet med olika grönsaker i pytten... :)
 
Couscouspytt med paprikasås
 
Couscous för 4 portioner
1/2 purjolök
4 stycken sojakorvar med chorizosmak
2 dl blomkål
1.5 dl majs
2 rågade matskedar persilja
 
Koka upp vatten och en skvätt olja till couscousen. Hacka purjolöken och skär korven i "pengabitar". Fräs i olja i en stekpanna. Vänd ned majs och blomkål samt persiljan. Låt steka tills blomkålen är varm. Rör ned couscousen och blanda om.
 
Paprikasås
 
2.5 dl creme fraiche
1 rågade dl stark ajvar
 
Blanda ihop!
 
 
 

Cashewbollar med kanel

 
Lite skafferi-rensning ledde till de här goda bollarna, som jag inte riktigt kan få nog av! Cashewnötsmör & kanel i en ljuvlig blandning... Ja alltså - prova!
 
Cashewbollar med kanel:
 
4 msk cashewnötsmör
1.5 dl havregryn (gärna extra fina)
0.5 dl kokosmjölk (det tjocka vita lagret)
8 dadlar
1 tsk kanel
 
Riven kokos till dekaration.
 
Mixa alla ingredienser i en skål. Rulla till bollar och rulla dem sedan i riven kokos.
 
 

Lilla Luna

 
Förra helgen var vi i Karlstad för att se när lilla Luna döptes. Bloggen strulade förra helgen, så bilderna får komma nu i stället. Så lycklig för den här lilla skatten alltså, våra fina vänner Otto & Carros dotter. Inte en tår i kyrkan, men Luna tyckte att det var väldigt passamt att spy rakt ut när prästen läste bibelord. Haha!
 
Enya hjälpte Ottos mamma i köket så henne såg vi knappt till på hela dopfesten. Stolt som en tupp sprang hon mellan borden med påfyllning av läsk, och hjälpte till att duka, plocka och diska. Hon trivs verkligen som bäst när hon får vara med och hjälpa till. En egenskap som jag känner igen i mig själv och som säkerligen kommer från min mormor.
 
Ottos mamma är för övrigt en alldeles otroligt grym kock (eller kocka?). Man lämnar aldrig en bjudning som hon gjort maten på utan att rulla fram. Därför har vi anlitat henne till att göra maten till vårt bröllop... :D
 
 
Stolta föräldrar och lika stolta gudföräldrar. Ottos lillebror Robin samt Carros lillasyster Ida har fått hedersuppdraget som faddrar.
 
 
Fina och goda doptårtor fick hon lilla Luna."-Men så orättvist att hon inte fick smaka själv" tyckte Enya.