Frozen yoghurt med blåbär och hackade äpplen

 
Fredag betyder fredagsmys. Eller något extra gott till mellis i alla fall. Här hos oss blev det Frozen Yoghurt i våffelstrutar. Det bjöd jag fem glada barn på och de mumsade snabbt i sig denna smarriga glass (som bara är full av nyttigheter!).
 
Frozen Yoghurt med blåbär:
 
2 dl lätt naturell yoghurt
1.5 dl frysta blåbär
1 mogen ekologisk banan
1 krm vaniljpulver
 
Mixa ihop ingredienserna (jag använde stavmixer) och ställ skålen i frysen i några timmar. Servera sedan i strut eller i tallrik med sked. Vi hackade några torkade äppelskivor och hade som strössel, supergott!
 
 

Skåptjuven

 
Hon är överallt denna lilla pingla. In i alla skåp, upp på alla bänkar - leta leta leta efter något spännande att undersöka (eller kanske helst - något att äta!). Här fick hon tag på tandpetare. Kan ju även fungera som en rolig marrackas eller skallra. När hon får släppas fritt och göra vad hon vill är hon helnöjd... När man begränsar henne är hon arg som ett bi. Vi övar på att göra lite både ock. Frihet under uppsikt, och när det är passande och inte livshotande... ;)
 
Det var ju enklare när det bara var Enya. Hon har fått vara med i allt hela tiden från att hon föddes. Juni har vi nog tyvärr begränsat lite, just för att det har känts "krångligare" för mig och Tobbe att ha vildängeln med uppe i allt vi gör. Och jag fick faktiskt dåligt samvete över det någon gång i höstas, och bestämde mig för att släppa henne mer. Låta henne härja, kladda, greja, riva ut, stöka ned - vara ett barn. På samma sätt som storasyster alltid fått möjlighet att vara. Man lär sig ju av att få testa, få vara med där det händer. Ni ska se hennes lysande ögon när hon är med mig i köket och lagar mat och bakar. Smulan!

30 år!

 
Så kom den. Den stora trettioårsdagen. Efter morgonkissen i morse var jag tvungen granska mig själv i spegeln. Kanske det fåfängaste jag gjort det senaste decenniet... Men inga nya rynkor och inga gråa hår. Så jag kunde lugnt gå till jobbet utan någon "kris". Haha! 
 
Så här se en nybliven trettioåring ut. Enya fotade. Förstås.
 
Jag blev så fint uppvaktad av kollegorna och barnen på jobbet. De sjöng och hade med tårta, och jättefina presenter! Bland annat Jamie Olivers senaste kokbok, my gaaad! <3
Kvällen har jag spenderat med tobbe och barnen, mamma & pappa, Joel & Ida och flickorna förstås.Vi har ätit lyxigt goda burgare på Diner 45 i Stöpafors. Kommer vara mätt tills jag är 30 år och 1 dag gammal. Minst.