Halloumisallad med vattenmelon

 
Under varma sommardagar är det toppen att göra i ordning en stor sallad som räcker i dagarna två till familjen. Skönt att ha maten reda och färdig om det vankas utflykter mm under sommarlovet. Den här Halloumisalladen är en riktig hit, vattenmelonen tillför sötma och är riktigt fin tillsammans med den salta osten.
 
 
Halloumisallad med vattenmelon
 
 1 Halloumiost
Några skivor vattenmelon
1/2 gurka
Rödkål
Morot
1/2 rödlök
4 portioner pasta (jag använde bönpasta)
 
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Strimla halloumin och stek den tills den fått färg i stekpannan. Riv rödkål och morot. Hacka lök, vattenmelon och gurka. Lägg ned alla ingredienser i en stor skål och servera tillsammans med god dressing (jag gjorde en på creme fraiche, en vitlöksklyfta, färska örter, salt & peppar).

Mangosmoothie in a bowl

 
Olika typer av smoothies är något vi alla gärna äter/dricker till frukost i familjen. Den här har jag gjort på mango och mandelmjölk, och den blev galet god! Man kan självklart lika gärna använda vanlig mjölk eller naturell yoghurt i stället.
 
Mangosmoothie:
 
1 dl mango skuren i mindre bitar
1 banan
1-1.5 dl mandelmjölk
1 krm vaniljpulver
 
Kör allihopa i mixer, drick och njut!

It´s all in the details

 
När vi besökte Astrid Lindgrens Värld fann jag stor glädje i att bara njuta av alla miljöer de byggt upp. Särskilt de tidsepoker som ligger mig lite extra varmt om hjärtat, som hemma hos Lotta på Bråkmakargatan eller  i Lönneberga hos Emil. Så himla mycket fint att titta på, och få inspiration av till min egen inredning här hemma. 
 
Gamla besjälade föremål får mitt hjärta att hoppa dubbelslag <3.