Pyssel och brödbak + recept

 
Att vabba med relativt pigga barn är ju riktigt härligt. Så idag har vi fått mycket gjort! I morse gick vi till kvinnocaféet som slog upp sina portar idag i Sunne. Vi bakade en kladdkaka igår eftermiddag som vi gav dem eftersom de eftersökt frivilliga som ville hjälpa dem med fikat. Efter caféet blev det ett besök på biblioteket.
 
Och sedan gick vi hem och påskpysslade. Testade lite idéer som jag tänkt göra med barnen på jobbet. Och Enya tyckte det var superkul så det var ett bra betyg.
 
 
 
Efter pysslet drog vi gång med brödbak. Tekakor med havregryn... Galet goda. Vi åt dem som tillbehör till fisksoppan som vi gjorde till middag. Och det finns ju knappt något godare än att äta en smarrig soppa med ett nybakt bröd till. Sköljer alltid ned det med mjölk, dricker inte mjölk så jätteofta - men vissa maträtter bara måste jag ha det till.
 
 
 
Mlisans tekakor med havregryn:
 
100 gram smör
5 dl mjölk
50 gram jäst
1 tsk flingsalt
2 msk honung
5 dl vetemjöl
5 dl fullkornsmjöl
2 dl havregryn
 
Smält smöret i en gryta. Tillsätt mjölken och värm till 37 grader. Smula jästen i en bunke och lös upp den med degvätskan. Blanda i honung och salt. Tillsätt sedan mjölet och havregrynen lite i taget. Knåda degen i ca 5 minuter. Täck med bakduk och låt jäsa i 15-20 minuter. Baka ut ca 15 tekakor, jäs ytterligare 10 minuterr. Grädda sedan i ugnen på 225 grader i ca 7 minuter.
 
 
#1 - - Veronica Wallgren:

Ser verkligen mysigt och härligt ut :)

Svar: Tack :) Kram!
Emelie Ögren