Veckans vegetariska: Chillivippen

 
 
Det är Enya som gett namn åt veckans vegetariska rätt, den som också blev veckans mest populära rätt här hemma. Tjejerna tog flera portioner var och tyckte det var supergott. En improvisation ledde fram till detta recept som ni verkligen måste prova om ni gillar vegetariska pastarätter;
 
Chillivippen:
 
2/3 zucchini
1 stor morot
1 vitlöksklyfta
1 tsk hackad chili
2 tsk hackad persilja
1.5 msk tomatpuré
1 msk vit balsamvinäger
2 dl grädde
1 tärning grönsaksbuljong
1 näve tortillachips
40 gram pinjenötter
 
Koka fyra portioner pasta.
 
Strimla moroten och zucchinin i små strimlor. Hacka en vitlöksklyfta. Hetta upp en stekpanna med olja och fräs grönsakerna och vitlöken ett par minuter. Häll sedan på balsamvinäger. Rör ned tomatpuré, och vänd ned chili & persilja. Låt steka en stund och häll sedan över grädde och smula ned grönsaksbuljongen. Låt puttra några minuter. Ta en näve tortillachiips och krossa dem i händerna till småbitar och vänd ned strax före servering.
Vänd ned den färdigkokta pastan i såsen och rör runt.
 
Rosta pinjenötterna lätt i en torr stekpanna och strö dem över pastan!
 
 
 
#1 - - Elin:

muuums

Svar: Det var det :D
Emelie Ögren

#2 - - rememberthiis.blogg.se:

Ser supergott ut :D

Svar: Vad kul att du tycker det :)
Emelie Ögren

#3 - - Veronica Wallgren:

Åh vad gott!

Svar: Det var det :) Kram!
Emelie Ögren

#4 - - a n n i k a:

Mums!