Första ljuset tänt

 
Har väl aldrig vart med om maken om en höst att gå så fort. Jag var inte riktigt redo för jul och allting kände jag. Det har varit så mycket annat att hålla i gång med och fundera på, sorg som drabbat familjen mm. Men ack så mysigt det väl blev när julsakerna kom fram från källaren. Slängde ihop en adventsljusstake förut av lite  blandat som jag hade hemma. Älskar mina mässingsstakar så vansinnigt mycket så det var en självklarhet att de skulle få agera adventsstake i år. En gammal bräda, lite torkade apelsiner & kanelstänger. Julstämningen höjdes flera gradantal på sekunder!

Mysmornar

 
På fredagar firar vi att vi tagit helg med att äta en riktig mysfrukost tillsammans med levande ljus. Tjejerna brukar välja frukost - allt från gröt, till äggröra eller bananpannkakor. Vi är ju fortfarande lediga varje fredag tillsammans, jag och tjejerna. Otroligt skönt. Förmiddagen går oftast i lugnt tempo. Lite morgontv, spela något spel, kanske baka något gott. Tjejerna styr oftast upp någon lek. Jag har sagt det förut, de har sådan otrolig lekkompetens de där två. Så glad för det. De känner oftast själv att det "räcker" med teve efter 30 minuter. Då kliar det i deras kroppar och de måste börja leka. Hoppas det alltid får förbli så. Det är skönt att slippa "tjata" om att släppa skärmar. Men säkert kommer den dagen också... 
 
På tal om skärmar så har vi annars satt som regel att iPad endast får användas under helgen. Fre-sön. 30 minuter per dag. Känns som en rimlig regel för oss. Under vardagarna har vi ju jobb och förskola, vilket innebär att det blir bara ca 4 timmars vaken tid hemma, och då vill jag inte att den går till skärmtittande. Känns mysigare då att krypa upp i soffan och se bolibompa tillsammans när kvällen väl kommer och de behöver varva ned. 

Kalaset!


Här kommer några bilder från Enyas femårskalas! Släkten samlades för att fira vår lilla tjej som helt plötsligt blivit så stor. På menyn stod Tacos & Batmantårta. Noga utvalt förstås av födelsedagsbarnet själv. Tårtan hjälptes vi åt att göra hon och jag, och vi blev riktigt stolta över vår skapelse!
 
Det var en helnöjd tjej som somnade den kvällen, ordentligt firad och uppvaktad <3
 
Nästan fånigt stolta över vår tårta!
 
Älskade kusiner, och en liten tvååring i hörnet som undrar nääääääär hon egenligen ska få smaka...
 
Födelsedagsbubbel i skrattet!
 
Efter fikat bestämde stortjejerna att det var dags för ansiktsmålning. De målade varandra och gick sedan loss på oss!
 
<3
 
Alma och Juni blev förtjusta i Enyas presenter <3