Junis första jul

 
 
 
I år var det Junis allra första jul, och första gången vi firade jul som fyra i familjen. Så fint att få vara en kvartett tycker jag, och att få ha två så fina flickor att dela livet med.
Vi fokuserade väldigt lite på julklappar till lilla J, av oss fick hon bara en klapp (en liten träkamera) - vi tänkte i stället köpa något som hon verkligen behöver längre fram i stället. Och Juni var i sjunde himlen bara av att få vara mitt bland julpappaer och snören. Hon fick ett par klappar av mormor och morfar, men även från dem har vi bett om att i stället få hjälp med inköp av bilbarnstol när det är dags (SNART!) i stället. Sådana klappar är mycket mer tacksamma tycker jag. Leksaker svämmar det ändå över av i de flesta barnfamiljer (så även här, trots att jag tycker att vi aldrig köper några!).
 
Vi har gjort så sedan Enya var liten också, att vi önskat oss "bra att ha grejor" i stället för mängder av leksaker som ändå tappar sin affekt ju fler man får. Enya har bland annat fått bilbarnstol och sin säng från sin mormor och morfar. Barnens farmor sparar varje månad på ett varsitt konto till barnen, så himla fint och väldigt uppskattat. Det kommer de nog verkligen att uppskatta när de blir stora och får pengarna som en hjälp till att starta upp livet "på egna ben".