Vem är Emelie?

 
1. Vad är ditt fullständiga namn

Emmeli Cecilia Ögren (Jag slutade stava mitt namn Emmeli när jag var liten, och övergick till Emelie men i folkbokföringen står det fortfarande Emmeli). Jag svarar även till Emelie Bemelie Päron Puff. Mlisan och Emelossa.

2. Hur gammal är du?

Jag är 34 år, nyss fyllda.

För vi bor tillsammans som i ett kollektiv <3

3. Bor du ensam eller med någon/några andra?

Jag bor tillsammans med min döttrar och sedan ett halvår tillbaka även min mamma och min pappa. Delar också hus med våra två katter Alice & Bella samt mina föräldrars katt Molly.

Vi bor i kollektiv kan man lugnt säga. Här dyker också lillbrorsan in med jämna mellanrum eftersom han har en smedja på gården som han jobbar deltid i. Och så har vi andra brorsan och alla brorsbarnen bara en liten bit bort och de är också här ofta. Och är det något man behöver när livet vänts totalt upp och ned så är det människor man älskar nära omkring sig. Det är trygghet.

4. Hårfärg

Född kolsvart. När jag var liten pendlade det mellan cendré till mörkbrun. Idag är det mer åt cendrehållet, men jag har de senaste åren ljusat upp det lite extra mellan varven.

(Under tonåren experimenterade jag hejvilt med håret. Rött, Blont, Brunt, Svart, slingat, färgat halva håret, färgat bara luggen osv...)

5. Ögonfärg?

Grön. Men de var banne mig blå tills jag var bortemot tolv, tretton. Då blev de som över en natt gröna.

6. Hur lång är du?

166 cm.

OBS gammal bild. Men ja. Jädrar vad kär jag var där. Lovisa som smygfotat.

7. Singel eller i förhållande?

Singel. Jag är i ett förhållande med mig själv kan man säga. Älskar mig och det är rätt så fint. Och så är det väl en jädra tur att det finns underbara människor runt mig som ställer upp med kramar och sitta-nära-i-soffan-och-gosa när det behövs. Jag har ett jättejättejättestort närhetsbehov och älskar att kramas.

8. Vad spenderar du mest pengar på?

Smör och grädde.

 Gammal bild men samma brorsor! Återbruk kallas det.
 
9. Hur många syskon har du?

Jag har två lillebrorsor; Joel och Nisse. Men det finns ingenting litet över dem överhuvudtaget. De är långa och ståtliga!

 

 Hur förklarar man färger som dessa? Jo man skriver tusen och åter tusen dikter om dem.

10. Favoritfärg?

Ih. Oh. Ih. Alltså. Det är ju som att välja favoritbarn. ÄLSKADE lila över allt annat när jag var tonåring. Men drar mig nog mer åt naturfärger nu kanske. Nej jag kan inte välja. Kan man svara himlen? Jag älskar himlen. Typ vilken färg den än har. Inklusive grå.

11. Vart handlar du ditt smink?

Lindex i Sunne.

12. Bor du i hus/radhus/lägenhet?

I min mamma och pappas hus på landet. En bondgård med mjölkdjur. 

13. Vad gör du varje dag?

Springer. Bakar. Pussar mina barn. Äter choklad. Skrattar. (Gråter.)

 Ugnsbakad sötpotatis med vitlökskräm, rostade nötter och cheddar... Maj Gad.

14. Favoritmat?

Sötpotatis i alla dess former, älskar fisksoppa med saffran och aioli, bröd i alla dess former, plockmat, typ allt med vitlök. Pajer, Pizzor, Bao Buns, ugnsbakad färskpotatis med massor av olja,flingsalt och peppar (MAJ GAAAAD), Fish n Chips. Ja... Jag ÄLSKAR mat. Och det ska vara hemlagat med kärlek av bra råvaror. Inget halvfabrikat.

15. Vad ser du fram emot till våren?

Att förhoppningsvis få vårt hus sålt och därmed kunna hitta en plats för oss att långsiktigt få kalla hem. Jag längtar så det brinner i mitt bröst.

 
Tett pån. Han är banne mig ALLTID så här glad<3
 
16. Vem litar du på?

Mamma och pappa. Lovisa. Mina barn. Farfar. Mina vänner. Jag litar ljuset. Och att det blir som det ska. Jag litar på mig själv. Och jag litar också på Bengt Magnusson och Stina Wollter, det känns som om allt de säger är absolut sant.

17. Favorit på Youtube?

Kollar inte youtube. Men kan låta meddela från mina döttrar att Sebbe är rolig och att en tjej som heter Melissa är sjukt bra.

18. Vad har du alltid i kylen?

Smör, grädde, creme fraiche, turkisk yoghurt, grönsaker & fil (och cola zero).

19. Är du en morgon- eller kvällsmänniska?

Både ock! Älskar att gå upp. Älskar att stanna uppe sent. Orimlig kombo? Nej. Det har varit så i hela mitt liv. 

Undrar hur många kyrkgångar jag suttit på knä i under åren egentligen... Älskar det <3

20. Varför bloggar just du?

Jag började 2007 när jag och Tobbe flyttade till Karlstad och jag inte hade lika många att umgås med under vardagarna som jag var van från när vi bodde i Sunne. Så det var ett tidsfördriv kan man säga. Man jag har ju skrivit dagbok sedan jag var fem bast och alltid haft ett otroligt stort behov av att skriva av mig. Därför blir det liksom rätt forum för mig det här. Eftersom man också kan fylla sin blogg med bilder, och jag ÄLSKAR att fota.

Visa fler inlägg