Rättvik & Leksand med mormor Evis

Första stoppet på vår tur till Dalarna var Nusnäs och dalahästtillverkningen. På denna pålle satt jag när jag var lika gammal som Juni är nu. Tiden skapade ett loophole för oss där och då <3
Tjejerna ÄLSKADE denna plats.
 
Fota gärna men glöm inte lägga ut på Sociala Medier stod det. Man ba: Men om man lagt av med allt vad sånt heter då? Du får fota ändå såklart sa hon och log ;)
 
Vågar säga att det är Sveriges vackraste telefonkiosk. Kuriosa också att känslan är nostaligsk deluxe när man får berätta för sina barn vad det är för något de har framför sig, och alla minnen jag har från barndom och tidig tonår som innefattar ett stycke telefonkiosk.
 
Framme i Rättvik och vår stuga! Glatt överraskade då den var större än vi trott, och flickorna flyttade snabbt in med alla sina triljoners leksaker. Bara en lätt överdrift från mammman.
 
Verandan blev mammas och min favoritplats :)
 
Och att bo så här. Tjugo meter från Siljans vatten. Det var magiskt. M a g i s k t.
 
Rättvik. Så vackert!
 
Här på bryggan till denna vy både började och avslutade jag mina dagar med att meditera. Sämre kan man ha det menar jag... ;)
 
Kvällsbad. Morgonbad. Mittpådagenbad. Alla bad är bra bad. Det är sen gammalt.
 
Morgonritualen på en ovanligt vacker plats. Sådant kan man inte köpa för pengar. Och hör sen.
 
 Familjeselfie <3
 
Och vi lånade en cykelbil och åkte på sightseeing :D
 
Flickorna älskade det! Mamman och mormodern också, och jädrar vad lårmusklerna fick jobba. Puh! :D
 
Sedan tog vi en tur till Leksand Sommarland. Barndomsminnen deluxe för mig. Åh vad fint det var att återse ett av mina bästa semesterminnen som flicka.
 
Ungarna gillade höghöjdsbanan jättemycket! Fler bilder än så här har jag inte från Sommarland, men vi hade en riktigt fin dag. Lunchade på medhavda tunnbrödsmackor med köttbullar, badade i vattenparken, åkte slänggungan förtiosjutusen gånger, hoppade, klättrade, vaskade guld och kte trampbåt. Och käkade glass förstås. Obs obs! :D
 
 Diner 45 finns på två ställen i världen. I Sunne & i Rättvik. Det var ett lätt val för kidsen när vi började diskutera vart vi skulle äta. Juni såg dagen till ära ut att vara som klippt och skuren ur miljön med sin röd/vitprickiga klänning och hårbanden (som servitrisen hade likadant!).
 
 Efter maten blev det baddags igen
Åh, visst är det något visst med att bada i sommarregn? Det väcker något fint inuti mig. 
 
Morgonvolley är heller aldrig fel <3
 
Här är den över 600 meter långa bryggan i Rättvik!
 
Och i bakgrunden Rättviks kyrka. Längs denna strand bodde vi.
Vi var rörande överens om att hit vill vi tillbaka <3
 
Ut på promenad på bryggan!
 
Och testade vattentempen flera gånger längs vägen :)
 
Längst ute!
 
Gullig mamma/mormor. Så fint att hon ville följa med oss på semester <3
 
Sista dagen besökte vi Mora :)
 
Mora Kyrka <3
 
Och promenadgatan genom centrum, jag blev förtjust i statyn av ängeln som dräper draken <3
 
Juni hade med sin "pringles-sparbössa" och var redo för att loppisfynda. Och Enya nosade rätt på en superbra loppis där vi fann mycket fint till mycket billig peng.
 
Vi lunchade goda sallader, shoppade böcker & strosade lite till.
 
 Och resans sista bild. Sedan styrde vi kosan mot Värmland igen. Med obligatoriskt glass-stopp på vägen förstås. Tack mina underbara flickor och min underbara mor för en semester att stoppa i hjärtats minnesbank <3
Visa fler inlägg