Veggie Tacos på solroskärnor

En av mina favorittidningar är tidningen Vego, där hittar jag mycket inspiration till vår vegetariska matlagning. Vi har två (minst!) köttfria dagar i veckan, och jag tycker att det är så spännande och roligt att laga vegetariskt. För hjälp vad mycket fantastiskt goda recept det finns där ute.
Idag testade jag att göra Veggie-tacos, och det blev såååå gott! Jag gjorde en färs av solroskärnor i stället för att köpa cornfärs i butik. Receptet har jag hämtat från just Vego-tidningen. Men jag modifierade lite, för att det inte skulle bli för salt, så jag adderade 1 dl extra solroskärnor än vad grundreceptet föreslog, så 4 istället för 3 dl.
Solrosfärs:
4 dl solroskärnor (blötlägg dem i minst tre timmar)
8 soltorkade tomater
1 tsk salt
1 tsk lökpulver
1 tsk vitlökspulver
1 tsk paprikapulver
2 tsk spiskummin
1/2 tsk cayennepeppar
1/2 msk soja (jag tog tamari)
Mixa ihop alla ingredienser med en stavmixer eller i en matberedare. Funkar utmärkt att äta kall, men jag värmde på min i stekpannan en stund för att få mer "lagad" känsla.
Till detta serverade vi en mangosås, alltså mums!
Mangosås:
2 dl tärnad fryst mango
1/2 lime (saften)
Hackad färsk koriander efter smak
Mixa ihop alla ingredienser!

Vi hackade lite grönsaker till, och bröt av det salta från färsen och det sötsyrliga från mangosåsen med att ringla över lite naturell yoghurt. Det här gör jag absolut igen!
gott