Knäckig Äppelpaj med brynt smör

 
 
För att det är fredag. För att du är värd det. För att för att för att.
Så kan du baka en äppelpaj som får dig att sjunga av lycka om du är lagd åt mitt håll.
Jag bakade denna goding till fredagsmyset här hemma, för att mamma & pappa är världens bästa och förtjänar världens bästa fredagsmys (och för att jag var sjukt sugen på efterrätt).
 
Knäckig Äppelpaj med brynt smör
 
3-4 äpplen
1-2 tsk kanel
1 tsk mald ingefära
150 g brynt smör
3 dl havregryn
1 dl strösocker
1 dl farinsocker
1/2 dl ljus sirap
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 msk grädde
 
Tvätta och skiva äpplena i tunna skivor. Lägg i en pajform. Pudra över kanel & ingefära.
Smält & bryn smöret i en gryta, rör ned socker och rör om en stund. Vänd sedan ned övriga ingredienser och rör runt.
Täck äpplena med knäcksmeten.
 
Ställ in i ugnen på 175 grader i ca 25 minuter.
 
Servera med Rårörd Vaniljvisp (som är det godaste som finns!)
 
3 äggulor
2 msk florsocker
1-2 tsk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
 
Vispa äggulor, florsocker & vaniljsocker fluffigt. Vispa grädden för sig, och blanda sedan samman. Svårare än så är det inte och du kommer aldrig någonsin köpa vaniljvisp på tetra igen <3