Goooodaste morotsbrödet


Morotsbröd med honung:
5 dl mjölk
50 g jäst
0,5 dl rapsolja
2-3 stora finrivna morötter
1 tsk salt
2 rejäla matskedar honung
8-10 dl vetemjöl.
1 dl grahamsmjöl
2 dl havregryn
2 msk linfrön
1 msk sesamfrön
Smula jästen i en bunke och värm möjlken i kastrull till 37 grader, och blanda i mjölken i bunken tills jästen lösts upp. Blanda sedan i morötter, honung, salt och olja. Arbeta sedan i mjölet men spara lite till utbakningen. När degen är välarbetat - lägg över en bakduk och låt jäsa i 30 minuter.
När degen jäst, baka ut den och lägg i långpanna. Skär snitt över pannan (så att bröder bildar fyrkanter) och nagga med en gaffel. Lägg över duk och låt jäsa ytterligare 30 minuter. Grädda sedan i 15 minuter, ugnen skall stå på 220 grader.
Ett nybakat morotsbröd med en skiva ost samt ett glas kallt mjölk till, ja det är himlen på jorden för en liten stund...