Popcorn 2.0

 
Ih, jag är så himla glad! Jag har nämligen lyckats återskapa de godaste popcorn jag någonsin ätit. När jag var i Göteborg för Lovisas möhippa så blev vi serverade popcorn som förrätt på fantastiska restauranten LouLous. Och de var så goda att jag och Lovisa höll på att gå upp i extas. Vi frågade personalen om hemligheten och de svarade cajunkrydda & lönnsirap.
 
Så nu har jag testat att göra detta hemma, och det blev minst lika gott. Sommarens snacks - alla gånger. Det är liksom popcorn 2.0.
 
Popcorn 2.0:
 
1 liter poppade popcorn
0.75 dl Lönnsirap
1 tsk Cajunkrydda
 
Poppa popcornen, häll i lönnsirap och krydda i en varm stekpanna och låt börja bubbla. Häll sedan över popcornen i stekpannan och låt steka med i 3-4 minuter. Under tiden vänder du runt popcornen i pannan så att det blir krydda och smak på alla.

Mormordag

 
Igår var jag och Enya hos mamma och pappa. Vi åkte till stranden trots att vädret inte var på topp, och mamma och Enya tog sig ett dopp. Årets andra för Enya och årets första för mamma. Jag däremot, badkrukan, höll mig på stranden och i vattenbrynet. Jag väntar nog tills graderna stigit något... ;)
 
En liten kattunge har en av mamma och pappas gårdskatter fått, man blir ju alldeles knäsvag när man ser sådana små liv. Mysigt! Skulle gärna vilja ha katt själv i framtiden, men Tobbe är allergisk så det kan bli svårt. Nisses katt Link reagerar han dock inte på, så kanske finns det hopp... 
 
 

Svartvinbärsbladste

 
Något som är superenkelt att fixa själv är eget te. Det har larmats om mängder av gifter i teer, och ska man köpa så bör man välja ett ekologiskt te. Men det är som sagt barnsligt enkelt att göra eget te, om har man bara tillgång till bärbuskar/örter mm.
 
Jag plockade svartvinbärsblad och hängde upp på tork här hemma, när de torkat så hackade jag bladen i mindre bitar och lade i en teburk. Så enkelt är det! Svartvinbärsblad kan man även göra sagolikt god dricka på, ska be min moster om receptet för hennes är verkligen något av det godaste man kan dricka en varm sommardag...