I mormors skattkista - en tidsresa från Emeliten-tiden

Min första dag. 27 januari. Min mammas 24-årsdag. Man ba; PRESENT!
 
Mamma och pappa fick hem en låda med gamla fotografier som tillhört mormor och morfars, men som stått hos mammas bror sedan mormor gick bort. När vi var hemma förra helgen på familjefika så bläddrade vi igenom bilderna och albumen och delade upp mellan oss syskon. Så kul att få en skattkista full med barndom.
 
Det finns många bilder från vårt liv. Mamma och pappa var ganska flitiga på att fotografera vår barndom. Och jag hade dessutom en farfar som var rejält foto/film-intresserad (och SÅ duktig! Vi ska gräva i hans bilder någon dag...), och mormor och morfar som tog bilder vid speciella tillfällen osv. Mitt eget fotointresse började tidigt också, så från 7-8-årsåldern hade jag egen kamera och fyllde album efter album. Bilder på min familj, vår trädgård, mina kompisar, från scoutläger, hajkar, bilsemestrar runt om i Sverige. Så många minnen som fått "frysa fast i tiden". Och jag är lycklig för vart enda ett av dem. 
 
Men här kommer alltså en samling bilder från mormors Astrids album <3
 
Första gången i mormors famn <3
 
Hand i hand, redan då. Inte konstigt att jag känner dem, hela tiden.
Som om de fortfarande höll mig i varsin hand. Kvinnorna som format mig.
Farmor Iris & Mormor Astrid <3
 
 Min dopdag, med pappa & mamma <3
Då var mamma 10 år yngre än jag är nu. Och Pappa var 6 år yngre än Emelie idag.
Svindlade tankar.
Har de inte alltid varit mina föräldrar?
 
Babymjuk. Den och "tantmjuk" är bästa sortens mjukhet.
Jag satsar på att ha riktigt jädra mjukgosiga armar när jag är tant.
 
 Glad bebis :D
 
 Liten tjej. Älskad mormor.
 
Trumpen och solsvedd under ögonen, i pappas knä. Skulle kunna gissa att det är pappas 30 årsdag? Här bodde vi fortfarande i det blå huset i Olsäter. Vi flyttade till Ämtervik när jag var tre år.
 
 Fika med morfar under vårt kastanjeträd <3
Morfar Olle hade nästan altid ett barnbarn i sitt knä. Han var en stor och varm nallebjörn.
 
Jag hade en stor kärlek till blomkransar som liten. Det finns många bilder på mig i kransar av olika blomslag, här en av mina älsklingsblommor; Gullvivor.
Jag klippte gräsmattan med nagelsax när jag var liten för att bespara de vackra vivorna från den fruktansvärda gräsklipparen.
 
 Farmor och Farfar skickade alltid in födelsedagsannonser i tidningen. Mysigt att mormor klippte ut och sparade allt i sina klippböcker <3. Här var det 7-årsdagen.
 
 När jag var sju blev vår trio komplett. Lille Nils kom till oss <3 Eller Nisse som han fick heta på direkten, för jag tyckte att Nils var ett väldigt gammalt och konsitgt namn på en liten bebis. Minns fortfarande morgonen när jag nyvaken och sömngrusig gick ned för trappan och möttes av mormor och morfar i köket. Morfar satt på kökssoffan, hans trogna plats. Och mormor stod vid spisen (hennes trogna plats) och vispade välling till Joel och kokade gröt till mig. "-Du har fått en lillebror" sa de. Och jag ILADE inombords av lycka. För jag hade väntat. Och längtat. Så oerhört.
 
10 år och fräknarna blir fler för varje år som går!
 
 
Två annonser till, 16 och 17-åringen. På första bilden ser man ett foto av Eminem i bakgrunden om man inte är för närsynt.  Den senare är skolkortet i nian. Jag tyckte att jag var så vansinnigt cool i min nalle puh-tisha, halskedjorna (det var viktigt att det var plural) och kajalstreck under ögonen. Hihi.
 
 Studentbalen, häx-Emelie i medeltida klänning uppsydd av mamma. Hade superlångt hår som var tjockt och färgat mörkrött.
 
 Ett par år senare var håret fortfarande långt men tillbaka i ursprungsfärg.
 
Visade denna bilden här omveckan men den tåls att se igen för den är så rolig.
Rock-Nisse, Preppy-Emelie, och Oseriösa-Joel.
Joels mellantös tror inte på att det är hennes pappa på bilden. Hon blev nästan arg på oss när vi sa att det var Pappa Joel. Inte ens när han själv sa att det var han så ville hon tro det. Hihi!
 
 Och här är vi lite äldre och lite mer lik dagens versioner av oss.
Tror jag är 24 här, vilket borde göra Joel 23 år & Nisse 17.
Förutom Nisse då som sportar kort hår och skägg i dessa dagar. 
Visa fler inlägg