Morgonmeditation, eftermiddagsdopp & trädgårdsgudstjänst

Hum hum från Humlegården får inleda den här veckans Ögrensrapport.
Trivs bland insekter, ja det gör jag. Det är sen gammalt <3
 
Vi hade friluftsdag vid Vintertorp med hela skolan förra tisdagen.
Jag ansvarade för morgonmeditation. 7 grupper ala 10 minuter resulterade i 70 minuters absolut zen-mode för undertecknad. Tror banne mig jag är avslappnad än ;)
 
 "Zen" grillade vi hamburgare och mammas lilla fisrompa har alltså haft sitt livs första friluftsdag. 
Gudivala. Vet inte vad som hände med henne de här första två veckorna i skolan, men hon växte fyrtiosjutusen centimeter och mitt hjärta är på bristninggränsen av hur mycket kärlek en människa kan bära <3
 
Naturen har bytt skepnad många gånger under denna sommar, och varenda ett av skiftena har jag sparat i såväl hjärta som i mina fotomappar på datorn.
 
Vem bryr sig om kalla nätter och blåsiga dagar? Är solen framme ska man bada tycker ungarna.
Och jag mä!
 
Enya & Emilia var snabba ut i vattnet, fina fina vännerna <3
 
Och denna lellrava också, hon var först i och lekte simskola!
 
Juni har alltid haft en sällsam passion för livbojar. Oklart varför. När vi var i Borås Djurpark för ett par år sedan så var det BÄSTA med hela semestern att hon fått se så många livbojar.
Jo då. Den där ungen med lite socker på <3
 
Jag KAN INTE va sämre än barnen. Så jag slängde mig i jag med. Lite svalare har allt sjön hunnit bli på en vecka, men absolut badbar!
 
Emilia ville testa kameran. Klart man ställer öpp ;)
 
Och lilla spruttibangbang som börjat skolan fick sitt livs första läxa under veckan. Alltså peppen. Hon skrev två fakta som hon kunde om katter. "Ser bra i mörker, Landar på tassarna" Puss!
 
På fredagen åkte vi till Rottneros Park för att säga hejdå för säsongen. Varje sommar sedan Enyisen var bebis så har vi haft säsongskort där - favoritplats <3
Vi lånade med oss kompisen Siri och stack dit direkt efter jobbet.
 
Lianerna är typ favvostället. Kan man väl fatta... vi är ju släkt med aporna ;)
 
Och här kan man lätt bli svettig. Puss!
 
Fjärilflickorna alltså. De lyckas alltid ha en svärm runt sig mina töse. Och fjärilarna sätter sig på deras händer, helt orädda. Som om de känner deras barnsliga godhet <3
 
Jag kan aldrig se mig mätt på taniga tösaben när de lyckligt springer mot nya äventyr <3
 
Kan heller aldrig se mig mätt på blomsterprakt. Maskros eller odlad perenn. Bryrmiginte.
Skönt är vad det är <3
 
 Juni och jag hade middagsdejt bara vi två på fredagskvällen för Enyisen var på tjejkväll hos Emilia. Juni fick bestämma middag, och då blir det alltid Fisksoppa. Både hennes och min ABSOLUTA favvo. Jag kokar en med torsk, lax, saffran & vitlök + mantagervadmanhaver i rotfruktsväg och en skvätt grädde. Den är magisk.
 
 När soppan var intagen kom mormor Evis hit och såg efter Junebug en stund, för att jag och mina "partners in crime" skulle få köra sommarens sista quiz.
OCH SKAM DEN SOM GER SIG. Den här gången vann vi!
Och vi var så lyckliga så vi skrek, tjoade och gjorde tusentals små segerdanser.
Bild lånad av Sandra <3
 
Min egen lilla reko-ring i form av min moder (jord) förser oss med fantastiska grönsaker. Såg ett reportage om hur barn idag äter på tok för lite grönsaker. Men kan lova att Ögrensflickorna inte lider någon brist på frukt och grönt åtminstone. De får i sig sina 500 gram om dagen helt utan tjat. Tack <3
 
På lördagsmorgonen for Enya upp i sängen med en idé. Hon skulle anordna loppis på gatan.
Gullefia. Kompisen Emilia kom och hjälpte till. Och de fick minsann några kunder, nog så det räckte till att gå till Coop och köpa rejält tilltaget lördagsgodis.
Märtisen kom och handlade av flickorna förstås <3
 
På lördagskvällen åt vi Tacos, det var så länge sedan så vi riktigt längtade alla tre.
Och det var SÅ gott!
Jag steker alltid tortillabröden någon minut i stekpannan så att det blir varma och goa.
 
Köpte mig en ljuslykta som jag gått och sneglat på hela sommaren i Rottneros Parks entrébutik. Nu var den nedsatt pga säsongsavslutning, och då fick den följa med mig hem... Faktiskt <3
 
Söndagen bjöd på trädgårdsgudstjänst hemma hos mina gamla scoutledare Ann-Britt & Paul.
Så mysigt. Och brorsan sjöng och spelade, älskar att höra honom. Blir stolt så jag spricker <3
 
 Blev så glad när Ann-Britt ringde mig på fredagskvällen och bjöd in mig och barnen tll gudstjänsten. Mammis och Pappis var med också, och Mickis förstås <3 Efteråt fikade vi på medhavd matsäck och Paul gav mig en påse nyskördad grönkål som jag ska göra paj och chips av i veckan. 
 
The apple of my eye äter äpple. Intill min barndomsvän Linn <3
Tänk så mycket fantastiska minnen jag har med den tjejen. Wow.
Vi byggde en affär, ihopsnickrad med våra bara händer och höll öppet somrarna igenom för alla som lyckades åka förbi längs grusvägarna. Vill minnas att vi i slutet av varje sommar faktiskt hade en ganska rejäl slant att dela systerligt mellan oss. Affären stod i ur och skur i många många år, ärvdes också av ett par lillebrorsor (Nisse & hennes David) innan den till slut revs.
 
Mitt förstfödda ögonäpple kan också äta äpple <3
 
Sedan lånade Juni kameran. Skärp dig sa jag inte, så det gjorde inte heller kameran.
Men hon lyckades ju fånga triss i Ögrens på samma bild. Nog så gott.
 
Väl hemma efter gudstjänsten så kom Emilia för att leka med brudarna igen, och jag bakade blåbärspaj till mellis. Med brynt smör och kardemumma... Mmm just det!
Vi åt så vi storknade.
 
Men EN ynka paj var väl snålt för en söndag tänkte jag, och gjorde en tacopaj av lördagens tacorester. Adderade en massa färska tomater och en färskoströra som jag smaksatte med chili & vitlök, och så cheddar på toppen.
Jo men vi åt så vi storknade av den med.
 
Mörkret kommer tidigt om kvällen nu, men jädrar va jag myser åt att krypa upp i soffan och dra filten om mig och känna de där småkyliga mysrysningarna i kroppen. Mmmm <3
 
Och innan den försvinner kastar kvällssolen vackra strålar in i lägenheten <3
Tack och godnatt!
Visa fler inlägg