Mer knasiga grönsaker åt folket

 
När man odlar hemma märker man snabbt hur stor del av skörden som inte "ser perfekt ut", och hur fel och knasigt det är att dessa grönsaker aldrig får nå våra grönsaksdiskar. Snacka om att vi slösar på våra resurser... Nu tar Coop ett stort steg och låter dessa grönsaker få säljas i deras butiker. Jag tycker att det är helt fantastiskt och hoppas att övriga matvarukedjor snabbt hänger på. Coop har gjort sådana enorma insatser hittils tycker jag, de har gjort de ekologiska varorna till storsäljare genom suveräna kampanjer, och nu detta. Applåder till dem!
 
Vi har bara en värld, och den är snabbt på väg utför för att vi lever över våra resurser. Det är tillsammans vi kan ändra på det. Men alla behöver dra sitt strå till stacken... Har du några bra tips för en grönare värld?
Här kommer några utav mina:
 
  • Vi handlar (nästan) bara ekologisk mat, ju fler som gör det - ju billigare blir det. Och vi försöker att inte slänga mat, jag planerar alltid veckans matsedel och handlar efter det.
  • Vi äter mer vegetariskt, minst två ggr veckan.
  • Vi städar & skurar golven med västerbottensåpa, återbrukat & snällt mot miljön (och mot små barn som leker på golven!).
  • Vi konsumerar väldigt lite. Tack vare vår skrala ekonomi har vi fått lära oss att vara nöjda med det vi har. Vi köper "nya" saker på återvinningsvaruhus/loppisar/tradera i stället för att handla nytt när det behövs kläder till oss eller barnen, eller saker till hushållet. Juni ärver efter Enya, ja listan kan göras lång...
  • Vi försöker göra av med så lite vatten som möjligt, detta genom att duscha snabbt och stänga av duschen medan vi shamponerar & tvålar. Tvättar fulla maskiner i så låga temperaturer som möjligt.
  • Vi pantar alltid alla burkar & flaskor, samt källsorterar papp, tidningar mm (men här behöver vi bli bättre!).
  • Vi använder lågenergilampor.
  • Vi tar hellre tåget än bilen när vi ska resa.
Många bäckar små... Det finns så mycket man kan göra, små saker i sin vardag, för att hjälpa vår värld.