Bananglasspinnar

 
Här hemma fortsätter sjukstugan. Enya hade feber i en vecka, men har varit febefri sedan lördag kväll. Lagom till dess blev Juni sämre och har haft en hosta som varit riktigt hemsk. Det river så i halsen på henne så hon har gråtit vid varje hostning.
Idag är jag hemma och vabbar, tycker att hon är mycket piggare idag så det kanske får bli förskola & jobb  imorgon. Enya klättrar på väggarna här hemma - har inte vairt på föris på 12 dagar nu. Man kan ju lugnt säga att vi tog igen "vabruaris" brist på vab nu i stället... ;)
 
I alla fall... När vi ändå går hemma och skruttar runt så är det ju kul att pigga upp med något extra gott till mellanmål. Och då är de här bananglasspinnarna ett hett tips. Barnen älskar dem (och jag med!). Enkelt och gott!
 
Bananglasspinnar:
 
2 ekologiska bananer
50 g choklad (jag tog en sockerfri variant)
2 msk kokosflingor
4 stycken glasspinnar/sugrör/klubbpinnar
 
Dela bananerna på mitten. Stick in en pinne i varje banan. Lägg dem i frysen i ett par timmar. Smält choklad i vattenbad. Doppa de frysta bananerna i chokladen och strössla över kokosflingor. Lägg tillbaka dem i frysen i några minuter. Ät och njut!
 
 
 
#1 - - Felicia:

Ser goda ut!

#2 - - Veronica Wallgren:

Åh vad gott!