Absolut smällgod vegetarisk lasagne i gjutjärnsgryta

Vegetarisk Lasagne i Gjutjärnsgryta:
Olivolja & en liten klick smör till stekning (för att få det bästa av två världar)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 liten bit rotselleri, finhackad
10 soltorkade tomater
3 msk tomatpuré
2 frp konserverade körsbärstomater i tetra (alltså förslagsvis. Konservburk går ju lika bra)
3 dl finriven zucchini
2.5 dl vatten
1 msk vit balsamico
2 st grönsaksbuljongtärningar
1 dl belugalinser
1 tsk paprikakrydda
2 tsk oregano
1 tsk salt
ca 10-14 varv med svartpepparkvarnen
Lasagneplattor
2 dl creme fraiche
2 dl riven mozarella
2 dl riven cheddar
GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 250 grader.
Hacka och fräs lök, rotselleri samt tomatpuré i smör & olivolja.Hacka soltorkade tomater & vitlök och blanda ned. Riv zucchini och vänd ned tillsammans med körbärstomater, vatten, balsamico, buljong, linser och kryddor. Låt småputtra 10 minuter.
Ta sedan ett gäng lasagneplattor - Bara TRYCK ned dem i den färdiga såsen. Packa på med plattor tills du tycker det blir nog.
Klicka över creme fraiche och avsluta med massor av riven ost.
Ställ in lasagnen och sänk genast värmen till 100 grader.
Låt den stå i ugnen i minst 1.5 h. Men den tål att stås längre. Blir typ bara godare och godare ju längre den står.
Smakar och doftar ABSOLUT ljuvligt. Ät & njut.
Bjud en vän.
Puss.